blox

   

HomeBLOX Support

Get help with installing and configuring Blox SBC

BLOX not replying to 407 Proxy Authentication Req Messages in this topic - RSS

WEBudo
WEBudo
Posts: 4


7/30/2018
WEBudo
WEBudo
Posts: 4
I have configured a Trunk on BLOX which registers to a SIP Registrar.
On the Registrar side, I see the trunk registered correctly.

When sending a call from LAN to the internal SIP Profile, it routes it correctly to the Registrar, but when the registrar challenges BLOX for the SIP credentials to proceed with the call, BLOX will just ACK to it and the call will never continue to happen.


This is a sample dump where X.X.X.X is BLOX and Y.Y.Y.Y the Registrar:


1 0.000000000 X.X.X.X -> Y.Y.Y.Y SIP/SDP 1104 Request: INVITE sip:1305747xxxx@registrar_fqdn:5060;transport=udp |
2 0.000373944 Y.Y.Y.Y -> X.X.X.X SIP 395 Status: 100 Trying |
3 0.001852612 Y.Y.Y.Y -> X.X.X.X SIP 898 Status: 407 Proxy Authentication Required |
4 0.030718979 X.X.X.X -> 173.44.40.71 SIP 495 Request: ACK sip:1305747xxxx@registrar_fqdn:5060;transport=udp |


Can you please tell me if I'm missing any configuration anywhere else than on the trunk or something I may be missing?

Thanks!
0 link
bloxsupport1
bloxsupport1
Posts: 212


7/30/2018
bloxsupport1
bloxsupport1
Posts: 212
Hi,
Can you please send us the complete packet capture with opensips log and also send us the config backup of the Blox.
You can send all the above mentioned files to support@blox.org

Thanks and Regards
Blox Support Team

WEBudo wrote:
I have configured a Trunk on BLOX which registers to a SIP Registrar.
On the Registrar side, I see the trunk registered correctly.

When sending a call from LAN to the internal SIP Profile, it routes it correctly to the Registrar, but when the registrar challenges BLOX for the SIP credentials to proceed with the call, BLOX will just ACK to it and the call will never continue to happen.


This is a sample dump where X.X.X.X is BLOX and Y.Y.Y.Y the Registrar:


1 0.000000000 X.X.X.X -> Y.Y.Y.Y SIP/SDP 1104 Request: INVITE sip:1305747xxxx@registrar_fqdn:5060;transport=udp |
2 0.000373944 Y.Y.Y.Y -> X.X.X.X SIP 395 Status: 100 Trying |
3 0.001852612 Y.Y.Y.Y -> X.X.X.X SIP 898 Status: 407 Proxy Authentication Required |
4 0.030718979 X.X.X.X -> 173.44.40.71 SIP 495 Request: ACK sip:1305747xxxx@registrar_fqdn:5060;transport=udp |


Can you please tell me if I'm missing any configuration anywhere else than on the trunk or something I may be missing?

Thanks!
0 link
WEBudo
WEBudo
Posts: 4


7/31/2018
WEBudo
WEBudo
Posts: 4
Thanks for your reply.
I noticed that the Auth packets were forwarded back to the PBX, but as the PBX was not registering to the SIP carrier then it would not reply to the auth challenge.
After configuring the Asterisk PBX to have:

fromuser=XXXXXX
username=XXXXXX
remotesecret=YYYYYY


(All that without the Asterisk "register => xxxxx:yyyyy@blablabla" string.

Calls now go through! smile

I'll leave it here in case it helps someone else wink
0 link






Powered by blox.org 1.0.0.0 © 2015